Deelnemers

Vraag:
Jullie zeggen dat alles gratis is maar daar zal wel een addertje onder het gras zitten?
Antwoord:
Wij willen graag wat teruggeven aan mensen die zich in hun situatie geen professionele fotograaf kunnen veroorloven. Dat is de reden dat we belangeloos, dus zonder vergoeding, 1 maal per jaar onze vaardigheden en onze apparatuur beschikbaar stellen. We nemen geen foto maar we geven een foto.


Vraag:
Gaan jullie naar mijn financiele situatie vragen?
Antwoord:
Natuurlijk niet! Iedereen die komt krijgt dezelfde behandeling en we gaan over je situatie geen vragen stellen. Wij vinden het fijn om mensen iets te geven waarvan wij weten dat ze het eindresultaat, de foto, op prijs stellen.


Vraag:
Ik ben slecht ter been maar wil heel graag komen. Kan dat?
Antwoord:
Vraag een familielid, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw of die je wil brengen. We hebben een locatie waar je gemakkelijk met een auto kunt komen en er is voldoende parkeergelegenheid.


Vraag:
Ik wil graag met mijn kinderen op de foto. Kan dat?
Antwoord:
Een foto met het gezin is goed mogelijk.


Vraag:
Ik vind mezelf helemaal niet mooi om op de foto gezet te worden.
Antwoord:
Iedereen brengt zijn natuurlijke schoonheid mee is daardoor mooi op zijn eigen manier. In onze maatschappij zijn er helaas beelden ontstaan over wat mooi en niet mooi is. Wij vinden alle mensen mooi en zijn van mening dat iedereen recht heeft op een prachtige foto van zichzelf of van zijn gezin. En met behulp van onze vrijwilligers zorgen we dat je er mooi uitziet en prachtig voor de lens kunt poseren.


Vraag:
Wat voor kleren moet ik aantrekken als ik naar jullie toe kom?
Antwoord:
Trek kleren aan die je prettig zitten en waarin jezelf mooi voelt.


Vraag:
Hoe laat kan ik het beste komen?
Antwoord:
We zijn van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Je kunt komen wanneer je wilt maar kom niet op het laatste moment want er moet misschien ook nog wat aan je haar of make-up gedaan worden.
Het beste is om ‘s morgens of aan het begin van de middag te komen.


Vrijwilligers

Vraag:
Hoe kan ik jullie helpen op de dag van Help-Portrait?
Antwoord:
Meld je voorlopig als vrijwilliger aan via het forum van de landelijke website. Geef daarbij aan voor welk onderdeel je dit wilt. We hebben diverse mensen nodig zoals kappers, visagisten, hostesses, videografen, fotograaf-assistenten, printers, licht-assistenten en photoshoppers voor de beeldbewerking.


Vraag:
Ik wil zelf iets organiseren los van jullie evenement in Groningen. Kan dat?
Antwoord:
Je bent vrij om zelf iets te organiseren. Hiervoor kun je het beste kijken op het landelijke Facebook groep van Help-Portrait om andere vrijwilligers op te roepen. Bijvoorbeeld iets kleinschalig in een buurthuis of bejaardenhuis in de provincie. Ga hiervoor op het forum naar “Aanmelden” en vervolgens naar “Groningen”. Voor het forum moet je je registreren. Neem wel contact op met ons zodat we met elkaar de communicatie zo doeltreffend mogelijk kunnen houden via pers en andere media. Dit kan via onze contactpagina.
Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Groningen, word dan Fan van onze Facebook Fanpage door deze te Liken!